История

В началото бяха..цифрите.

Казват, че математиката е езикът на вселената. Преводач на този език в малка Монтана от десетилетия е математическата гимназия на града. Както става и в космоса обаче, спокойната хармония на космическите тела понякога е съпроводена от взривове, които раждат нещо ново. Новото в тази гимназия беше музиката.През 2009-та година, някъде между геометрията и алгебрата, 9-ма души избраха алтернативен език, с който да се обърнат към света. Архитект на идеята е учителят по музика и създател на Vivo Montana Пламен Крумов. Той не само показваше фундаментите на музикалния език, но в даден момент съумя да го превърне в човешко общуване, от което се създават приятелства, чувство за общност и отговорно отношение към целия музикален процес. Това бързо се превърна в печелившата формула за обичта на хората и прераждането на страстта към духовата музика.

В продължение на вече 6 години хората, които съставляват брасбенда Vivo Montana работят като един цялостен, завършен механизъм. Нещо повече – крайният продукт не просто продължава традицията, а я надгражда. Иновативни и различни, в ръцете на Vivo  балканската музика е това, което помните и това, което чувате за пръв път. Запазила най-важното – магията.

Време + упоритост +любов = Резултати

Историята на бенда е една поредица от разчупване на клишетата. Както на духовата музика, така и в представата за забавление на съвременния българин. С появата на Vivo, нощните клубове вече  не бяха резервирани само за певчески изпълнители и популярни диджеи.  В началото на 2012-та дансингът на столична дискотека става арена на прецедент непознат дотогава  – популярната изпълнителка Камелия  изпява едни от най-любимите песни на феновете  с помощта на.. Vivo. Въпреки известните съмнения, които се изразяват за бъдещето на нестандартния проект, колаборацията се оказва изключително успешна. Това води до поредица от съвместни участия, след които остават единствено викове на одобрение.

От големите сцени…на малкия екран

Мнозина смятат, че влезеш ли в малкия екран си увеличил мащаба на постиженията си. Професионализмът се набива на очи. Така бендът попадна в полезрението на едни от най-гледаните предавания в българския ефир –  „Шоуто на Слави”, „На кафе”, „Иде нашенската музика”, „Споделено с Камелия”. Паралелно с медийните си изяви,  момчетата намериха време и за клипиране на музикалните си изпълнения.

Когато България намира своя талант

През 2016-та с алпинистки замах и без кислородна бутилка Vivo изкачва най-високия връх  от началото на съществуването си.  Започнало като една смела мечта, момчетата  печелят риалити шоуто „България търси талант” с впечатляващ резултат – 2 пъти повече зрителско одобрение пред сребърния медалист в предаването. На финала музикантите излизат с авторско изпълнение, което комбинира модерното звучене, хипхопът и народната музика. Успехът на бенда символично окичва златен медал на цяла Северозападна България, която приема този успех като свой, а момчетата – като нейни герои. Дни по-късно, макар и без триумфална арка, оркестърът е посрещнат толкова мащабно, че любовта на съгражданите им е отразена в медиите, а идните седмици журналистите не спират да се тълпят един след друг. За Vivo обаче  „България търси талант” е само върха на айсберга.

А сега накъде?

Постигнатото не успокоява музикантите и „не се гаси туй що не гасне” е може би най-точното определение за темперамента, с който се работи в колектива. С константно трудолюбие бендът поставя още по-високи цели пред себе си – световната сцена. А ключът към нея – зверски труд върху богат репертоар, който да обедини духовата музика с новите музикални предизвикателства на балканското звучене, джаза и попа.  Така успехите до момента не само не приспиват амбицията им, но инжектират и допълнителна мотивация за работа. С помощта на най-важния допинг, разбира се – любовта на хората.