Музиканти

Денис Крумов

Trumpet

Казвам се Денис, на 18 години съм и вече съм студент в Софийски Университет.

Свиря на тромпет и музиката е част от живота ми още от утробата. Трето поколение музикант съм. Музиката е запознала и свързала родителите ми, в този смисъл тя е предпоставка дори за моята поява. Артистизмът и емоцията са ми наследствени. Израснах между синтезатори, микрофони, тромпети и туби. Като малък баща ми ме учеше да свиря на синтезатор. Справях се бързичко с поставените задачи, но тромпетът на дядо, като че ли ме привличаше повече със своите дяволити златисти отблясъци. С упойващите му меки тонове, като че ли предавах по-богата гама от чувства и емоции, разказвах за това, което ме вълнува в момента. Приемам тромпета не просто като инструмент, а като част от личността си.

С музиката и до днес описвам много по-точно своето душевно състояние и по-лесно общувам с околните. Държа на хубавата музика, честността и верните приятели.

Personal Link ×
Денис Крумов

Денис Крумов

Trumpet

Марио Методиев

Trumpet

Аз съм Марио Методиев. На 19 години съм и живея в страхотния град Монтана. Имам средно образование, а в момента съм студент.

Занимавам се с музика от много малък. Баща ми, на моята възраст, е бил барабанист и благодарение на него започнах да свиря вкъщи. Първо бях на пиано. В продължение на 2 години ходих на уроци, но всичко свърши в денят, в който открих на баща ми барабаните. Така се наложи пианото, което бяхме купили преди броени дни да бъде махнато. С годините започвах да усещам музиката все повече и повече. Дори аз самият не си го обяснявам как така се случи всичко. Когато влязох да уча в ПМГ Монтана, разбрах, че има духов оркестър иии.. буквално полудях от радост. Това беше моят шанс да покажа какво съм научил от баща ми. Така и стана! Сега благодарение на моя учител и лидер в оркестъра свиря на тромпет.

Мисля да кажа нещичко и за музиката все пак тя е най-красивото изкуство. с което човек може да разпусне или да покаже това, което чувства. Има страшно много жанрове музика, било то класика, джаз, техно, хаус или пък чалгата, която също така е много актуална. Даже да бъда честен чалгата се възприема най-добре в момента, макар че всеки стил си има своя чар и своите почитатели. Една от хубавите страни на нашия бенд е, че сме точно този тип състав от инструменти, който може да пресъздаде почти всеки един стил музика и ние, разбира се, се възползваме от това и радваме хората според техните предпочитания. От един такъв състав се изисква всякакъв стил музика и ние можем и го предоставяме.

Искам и то много един ден да стъпим на голяма сцена, да накараме хората да полудеят, да покажем на какво сме способни, да бъдем наистина харесвани и то на първо място да се харесва музиката ни, не визията. Да умеем да радваме повече поколения, да изградим универсален стил, който да е комбинация от няколко стила. Да умеем да даряваме истински усмивки на хората, които ни харесват и никога да не ги разочароваме и съм сигурен, че няма да го допуснем.

Personal Link ×
Марио Методиев

Марио Методиев

Trumpet

Мирослав Георгиев

Trumpet

Здравейте, аз съм Мирослав Георгиев. На 20 години съм и завърших в ПМГ Монтана. Благодарение на моя дядо, който е хореограф, като малък се занимавах с народни танци. Още тогава ми показа колко е хубаво човек да се занимава с изкуство. Първият музикален инструмент, който хванах беше тъпана. Още преди да вляза в ПМГ отидох да се запиша в оркестъра, но вече исках да свиря на тромпет. В този ден започна всичко.. така тромпетът е неразделна част от ежедневието ми. Преди години се сбъдна една моя мечта и ме поканиха във Виво Монтана. Сега обикаляме цялата страна и радваме хората. Имаме богат репертоар от стилове (джаз, фолк, народна музика, световни хитове и етноджаз). Не спираме да се развиваме и да учим все по-необичайни парчета. Надявам се, че с това, което правим ще оставим следа на българската, а защо не и в световната музика.

Personal Link ×
Мирослав Георгиев

Мирослав Георгиев

Trumpet

Стилян Маринов

Trombone / Baritone

Казвам се Стилян Маринов и съм на 23 години. Роден съм и израснал в град Монтана. До момента мога да се похваля със завършено средно образование в Монтанската Природо-математическа гимназия с профил Информатика. Студентството премина в Технически университет - София със специалност Телекомуникации (на финалната права съм, остана ми само дипломиране).

В гимназиалните години се бях увлякъл по Web-Design (разработка на уебсайтове). Спечелих 1-во място на състезание в училището. Мога да се похваля и с престижното 10-то място на „Национално състезание по Иновационни Технологии“ в град Шумен. Оркестърът обаче бързо, бързо промени плановете ми за развитие...

Относно музиката.. винаги съм искал да свиря на пиано. Остана си неосъществено детско желание. По духовата музика се запалих като на шега в 8-ми клас. Тъкмо влязъл в гимназията, още уплашен и неориентиран, след предложение от страна на г-н Крумов без да се замислям хванах баритона в ръце та чак до сега. Музиката е най-висшето изкуство на Земята, дава пълна свобода на индивида.. чрез нея можем да изразим всичките си чувства и емоции. С времето желанието в мен за развитие нарасна значително и в момента се обучавам и на цугтромбон. Оттам идва и задължителната ни мисъл към осъвременяване на звученето и репертоара на нашия бенд. Трябва успешно да съчетаем модерното джазово звучене с стила от Балканите, по този начин ще разширим възможностите и аудиторията си. Убеден съм, че вървим в правилната посока и има какво да покажем на света!

Колективът, в който се развивам е изключително сплотен и всички се чувстваме спокойни и сигурни заедно. Не можем един без друг, както на сцената така и в живота. Всичко това се дължи на факта, че на първо място сме приятели и после колеги.

Победата ни в ТВ формата "България Търси Талант" ми вдъхва още повече доверие в това, което правим. Последствие е от дългогодишния труд и лишения, през които преминахме. Да си подкрепен с повече от 50% зрителски вот е гарант, че постигаме целта си, а именно да радваме хората и да сме една истинска "фабрика за кеф".

В бъдеще виждам Brass Band Vivo Montana на голямата световна сцена! Искам да сме марка и проект, който да бъде запомнен и продължен след нас.

Нещо повече за мен..!?

Интересувам се от здравословен начин на живот, много обичам да играя футбол и да прекарвам свободното си време с най-близките хора. Слушам всякаква музика и харесвам всеки един жанр, но признавам си.. Балканската музика ми е слабост.

Девиз: Fortibus fortuna favet! / Съдбата подкрепя смелите!

Personal Link ×
Стилян Маринов

Стилян Маринов

Trombone / Baritone

Станислав Иванов

Trombone / Baritone

Кой съм аз? Това е въпрос, на който повечето хора не могат да намерят отговор.. но аз съм щастлив, че вече имам отговор на този същевременно колкото труден толкова и елементарен въпрос.. и не само отговор, а отговор изпълнен с увереност:

Младеж, който вижда в бъдеще един световно известен и уникален със стила си Brass Band Vivo Montana и себе си в него, като уникален тромбонист!

От кога се занимаваш с музика? Трудно е да се определи от кога човек се занимава с музика. От самото раждане ние започване да чуваме различни звуци и мелодии, които влияят по различен начин на нашата мотивация и настроение. Музиката  е част от нашето ежедневие и спомага за личното развитие на индивида. Някои хора дори смятат, че стилът на музика е определящ за самия човек. Идеята е до колко дълбоко в нас ще пуснем музиката, за да можем да я разберем и след това дори да я създаваме такава, че да носи нужната мотивация и философия.

Аз започнах да се задълбавам в музиката от 6 годишен, като започнах да ходя на пиано. Занимавах се с него 6 години, след което започнах да свиря на китара… с приятели направихме рок банда, но след година се отказах, дори си мислех, че това е краят на музикалната ми кариера докато не срещнах Пачо. Той ме покани в оркестъра към ПМГ и в началото бях много несериозен към оркестъра, дори ходех на репетиции само за да мога да ходя по турнета, но постепенно пуснах музиката в себе си и я обикнах.. обикнах я до толкова, че сега не си представям живота без нея и не си представям да се занимавам с такъв интерес с нещо друго.

С Vivo започнахме по монтанските кръчми и леко по леко разширих кръгозора в музиката и постепенно започнах да обръщам внимание на повече стилове.

Най-важното нещо е в това, че човек трябва да знае с какво точно иска да се занимава. На мен ми отне известно време, но сега съм уверен и зная, че моят инструмент е тромбонът.

На какво свириш и мястото ти в бенда? Както вече споменах няколко пъти моят инструмент е тромбонът. Мисля, че място в бенда не е понятие за индивидуален човек. Нашето място на всички ни е едно и то е за прогресивно развитие на идеята ВИВО. За мен вече това не е просто работа, която вършиш предимно за парите, това е култура и начин на живот.

Какво искаш на постигнеш с Виво Монтана? Искам да станем една популярна група със собствен стил на музика, който да кара хората да се забавляват, разпускат и най-вече вдъхновяват, защото всяко велико нещо на този свят е постигнато единствено от вдъхновения и мотивирания човек!

Personal Link ×
Станислав Иванов

Станислав Иванов

Trombone / Baritone

Пламен Крумов

Tuba

Човек открил своята мисия... Осъзнаването й не беше трудно за човек роден и израснал с духовата музика, в семейството на музикант.

Музикалното образование започна някъде към шестата ми година. Възпитаник съм на детска музикална школа „Добри Христов”- гр. Монтана. Средното си образование завърших в средно музикално училище „Панайот Пипков”- гр. Плевен. Отбих военната си служба като военен музикант в Школата за запасни офицери - гр. Плевен. Дипломата си за висше образование защитих в ДМА „Панчо Владигеров”- София, а как да предам знанията си на света, се образовах в АМТИ Пловдив.

Работил съм като музикант в Софийски духов оркестър, Врачанска филхармония и като преподавател по инструмент в V-то СОУ Монтана, диригент съм и на градския духов оркестър към читалище "Разум", известен със своите дългогодишни традиции.

От 10 години години съм старши учител в ПМГ "Св. Климент Охридски", където мечтата ми да създам духов оркестър от млади, динамични и атрактивни музиканти, намери благодатна почва за развитие. Редих, ден след ден, несигурни детски пръстчета върху музикалните инструменти. Учих възпитаниците си на традиционните за българина човешки ценности – любов към музиката, екипна работа, взаимопомощ, съчувствие към проблемите и неволите на всеки. Показвах им пречистващата човешките душите - сила, красота и позитивна енергия, която извира от духовата музика, попила същността на хората от Северозапада.

Смело мога да твърдя, че това вече е една успешна школа за музиканти. Успях да създам, не просто колектив от музиканти с еднакви интереси, а семейство, професионалисти без дипломи, с градивно и креативно отношение към музиката, талант и мечти за развитие. И наградите не закъсняха: почетно отличие Неофит Рилски, първо място за извънкласни форми на национално ниво през 2012 г., носител съм на почетната значка на град Монтана.

..но най-голямата награда за мен си остава.. приятелството и признателността на учениците.Горим заедно в огъня на работата, но споделяме и си помагаме при разрешаването на житейските ситуации и проблеми в личния си живот. Те са "моите" момчета, съветват се с мен почти за всичко и ми се отплащат с непрекъснат стремеж от ден на ден да са по-добри, да се усъвършенстват.

През годините се убедих, че най-трудно е да направиш "кефа" на хората, но това е и единственото призвание на музиканта - да "дава" всичко от себе си без да е комерсиален. Успееш ли по време на изпълнението да пренесеш аудиторията в друг свят, да я накараш да забрави реалността с всичките й проблеми и неволи, значи си се справил чудесно.

В този смисъл VIVO MONTANA е фабрика за "КЕФ"!

Personal Link ×
Пламен Крумов

Пламен Крумов

Tuba

Мариус Марков

Bass drum
mariysplamenov@gmail.com

Амбициозен човек, търсещ вълнуващото в живота и действащ смело. Между реализмът и оптимизмът установявам личността си. На 21 години.
От ранна възраст обикнах музиката, екстремните спортове, моменти спиращи дъха ми. С годините навлязох в същината и динамиката на тази страна от живота, успях да поставя основите на своето екстремно ръководство:

Ден прекаран със „супербайка“, ден прекаран в планината със сноуборд, скок с парашут, скок с бънджи.

На всяко трето кафе, от късметите на  “Lavazza” отварям „Предстой ви пътуване“.
Честите участия с групата ми дава възможността да обикалям различни държави, курорти, местности. След всички тези изминати километри взех практично решение с употребата на „блейдове“ (ролери), разходките преди концерт стават с една идея       по-екстремни и забавни- повишаващи тонуса.

Любимите неща, които обичам да върша през свободното време са високи скорости, фитнес, футбол, баскетбол, лека атлетика, „Free run“, пътуване с приятели и всичко това в присъствие на музиката. Тя прави моментите една идея по-забавни, нахъсващи, мотивиращи и запомнящи се.

Няколко девиза:

Смелостта е първото човешко качество, защото тя гарантира наличието на всички останали.

                                                                                                           Сър Уинстън Чърчил*

Ролята ни в живота е не да изпреварим другите, а да изпреварим себе си.

                                                                                                           Стюарт Б. Джонсън*

Нищо велико не е било постигнато без ентусиазъм.

                                                                                                                                                   -

Геният не е нищо друго, освен силата да правиш продължителни усилия.

                                                                                                                                                   -

Не можеш да изкачиш стълбицата на успеха с ръце в джоба.

                                                                                                                                                   -

Не се страхувай от съпротивата.Помни, хвърчилото се издига срещу вятъра, а не успоредно с него.

                                                                                                          Хамилтън Мейби*

 

Когато човек постави ограничение върху това, което иска да направи, той поставя ограничения върху това, което е способен да направи.

                                                                                                          Чарлз М.Шуаб*

Много хора си играят с възможностите така, както децата си играят на морския бряг: пълният малките си ръчички с пясък и после оставят песъчинките да изтекат между пръстите им, докато не остане нито една.

-

Какви хора харесвам?

Харесвам целеустремени, усмихнати, сериозни с чувство за хумор личности.

Образование

Основното си образование завърших в Четвърто Основно Училище „Иван Вазов“, град Монтана, където научих най-важното и прекарах най-хубавите години от живота си.

Средното образование завърших в Природо-математическа гимназия "Св. Kлимент Охридски", град Монтана, където пожънах основите на музиката. Гимназията ме научи на много, най-важното, което и до ден днешен си повтарям е девиза „Вярвай и ще успееш“.

 

Музиката е по-възвишено откровение от всяка мъдрост и философия.

                                                                                                           Лудвиг ван Бетхове

От малък много обичам да слушам музика. Имах хоби, подобно на един запален DJ към неговата техника, търсех високо качество. Сменях и изработвах колони,бях вманячен в детската ми стая да имам мощна и изчистена музика.Дори, когато бях около 10 годишен бях монтирал под леглото си високо качествен „нисък“говорител (600w Бас туба), който ме будеше всеки ден за училище.Нямаше нищо по-мотивиращо от това, денят ти да започне с твоята музика.

Професионално с музика започнах да се занимавам съвсем от скоро. Бях девети клас, когато реших, че съм готов да вляза в ученическия оркестър. С постоянство се утвърдихме едва „10-тина“ от общо 50 ученика, в това число попаднах и аз, на ударен инструмент.

За мен успешната музика днес е свързана пряко със социалната тематика. Актуално е да се слуша някое надъхващо(мотивиращо),вдъхновяващо или олицетворяващо парче човека, било Pop, Hip Hop, Rock , Jazz и тн.

Нашата банда се състой от 9 човека. Определям нашата ниша от 9 елемента, без които един мотор не би се задвижил. Музиката, която създаваме е насочена към различни „таргет“ групи.

Jazz и балканският мотив(съчетава) в него е добра комбинация, на един динамичен ритъм, който би докоснал всекиго. Този стил разполага с развито въображение, олицетворява духовното и предразполага към слушателя един позитивен поглед за живота.

Personal Link ×
Мариус Марков

Мариус Марков

Bass drum

Михаел Владимиров

Drum

На въпросa "Кой съм аз?"  най- често хората се замислят и дори те самите не могат да си отговорят кои са, какво правят, каква е тяхната цел... На въпроса аз ще отговоря- „Аз съм това, което мисля“. Михаел Владимиров от град Монтана на 17 години.

Като се замисля, от кога се занимавам с музика и аз не мога да отговоря с точност. Музиката я чувствам откакто се помня. Това е една от професиите, които за да ги вършиш трябва да ги усещаш отвътре. Тук без желание, без отдаденост върху това, което правиш ще стигнеш до задънена улица. Още в четвърти клас исках да започна да свиря на китара и разбира се както всички други родители биха направили, така и нашите ми угодиха и ми купиха китара, обаче честно казано, това не беше моят инструмент. Когато станах пети клас и вече бях един от възпитаниците на Природо- математическата гимназия в гр. Монтана, господинът по музика ме посъветва да опитам с барабаните. Така открих своя инструмент. Всеки има своето място във Вивото. Взаимно се допълваме и затова се получава този прекрасен тандем.

Успешен е всеки, който преследва целенасочено предварително обмислена цел. Вместо да се съревноваваме, ние трябва да създаваме.. да създаваме неща, които забавляват хората, които се харесват на нашата аудитория. Забелязали ли сте, че този, който има успех продължава да бъде все по- успешен и от друга страна този, който е провал продължава да се проваля? Всичко това се дължи на точната цел, която ние имаме.

Personal Link ×
Михаел Владимиров

Михаел Владимиров

Drum